FC Almere
Media Inschrijf formulier Agenda Facebook logo
MediaInschrijf formulier Agenda
7 x 7 Competitie's Veteranen terug
vrijdag 16-04-2021 - afkomstig van Wedstrijdzaken

7x7 voetbal is de laatste jaren steeds populairder geworden bij senioren voetballers. Landelijk tellen we al meer dan 500 teams die meedoen KNVB-georganiseerde competities. Maar nog lang niet elke vereniging biedt 7x7 aan.

Voor het nieuwe seizoen kan het 7x7 aanbod een belangrijk middel zijn om de doelgroep aan de vereniging gebonden te houden. Met de inschrijvingen van teams voor het nieuwe seizoen in aantocht, informeren we verenigingen daarom graag over de mogelijkheden rondom 7x7 en hoe hiermee aan de slag te gaan. 

Wat is 7x7?

De vorm 7x7 voetbal is ideaal voor verenigingen die kampen met spelerstekorten binnen elftallen of met spelers die niet meer wekelijks willen of kunnen spelen. Lekker voetballen op een recreatieve manier staat centraal. KNVB biedt 7x7 competities aan voor zowel mannen (35+/45+) als vrouwen (18+/30+):

Voor- en najaarsreeks (vrijdagavond)

Deze vorm kent een reeks van minimaal 4 speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. De speelavonden zijn om de 3 weken en dus ideaal voor teams/voetballer die niet meer wekelijks op het veld kunnen staan.

Competitie (weekend)

7x7 wordt ook in het weekend (zaterdag of zondag) aangeboden in competitievorm. De wedstrijden duren vaak 60 minuten en worden op wekelijkse basis aangeboden. Niet veel anders dan het reguliere aanbod, alleen voor met kleinere teams en velden. Ideaal dus voor de teams/voetballers die nog wel wekelijks hun wedstrijdje willen spelen, maar geen heel elftal meer op de been kunnen krijgen.