FC Almere dames vergeten te scoren. terug
maandag 03-02-2020

 FC Almere dames doen zichzelf te kort.

 De dames van Almere hebben zaterdag onnodig verloren van CJVV. Vanaf het begin was Almere de ploeg die de aanval zocht en loerde tegenstander CJVV op de counter. Door het slordige spel en met name de eindpass zorgde bij Almere voor veel balverlies. Tot aan de rust kregen beide partijen maar weinig kansen die niet benut werden.

De tweede helft kwam Almere beter voor de dag en kreeg ook een levens grote kans die echter van dichtbij werd overgeschoten. Deze tegenvaller gaf CJVV nieuwe impulsen en begreep dat er iets te halen viel. In de 53ste minuut gebeurde dat dan ook en werd er bij Almere niet goed omgeschakeld en wist CJVV de 0-1 te scoren. Hierna werd het spel van Almere nog slordiger en wist CJVV na twijfelend optreden in de defensie zelfs de 0-2 te scoren.

Dit was voor Almere-trainer Peter Kruithof het sein om alles op de aanval te gooien, wat direct resulteerde in de aansluitingstreffer en werd het 1-2 na goed doorgaan van Elianne Wijkhuizen. Hierna gaf Almere de toon aan en had CJVV de grootste moeite om op de been te blijven.

Het laatste kwartier waren er genoeg mogelijkheden om landszij te komen maar wat de dames van Almere ook probeerde de bal wilde er niet in. Paal, lat of de keepster van CJVV stonden de gelijkmaker in de weg. Gezien de tweede helft was een punten verdeling terecht geweest.

Al met al geen goede wedstrijd van de kant van Almere en een mooie overwinning voor CJVV. Komende wedstrijd gaat FC Almere op bezoek bij koploper IJsselmeervogels aanvang 13.00 uur.