FC Almere krijgt periode kampioenschap in zicht. terug
zaterdag 11-05-2019

FC Almere wint ruim en legt basis voor nakompetitie.

Op sportpark de Marken heeft FC Almere zich zelf een mooie dienst bewezen. De Ploeg van Jamal Yahiaoui wist in eigen huis met 4-1 te zegevieren op TOV uit Baarn. Door deze winst bleef men koploper in de derde periode.

De Almeerders hadden vanaf het begin het heft in handen maar waren erg slordig in de afronding. De mogelijkheden om in de beginfase tot scoren te komen  liepen op niets uit. Na 5 minuten kon Mike de Blieck uit een hoekschop van Peter van Dongen het net niet vinden. Ook was Koen Blommestijn niet gelukkig met zijn inzet na een mooie pass van Gary Bouwmeester. In de 15e minuut was het wel raak, een mooie aanval door het midden kwam bij de jeugdige Karan Kalloe die wel via de tegenstander wist te scoren 1-0. FC Almere hield de tegenstander onder druk maar uit een voorzet van Mike de Blieck belandde de inzet van Koen Blommestijn in het zijnet. TOV kwam soms wel gevaarlijk terug maar was niet bij machte om Almere-doelman Gijs Roelofsen te verrassen. FC Almere bleef de toon aangeven en uit een mooie actie van aanvoerder Peter van Dongen scoorde Mike de Blieck de verdiende 2-0. Hierna deed TOV wat terug met twee aardige kansen maar de zuiverheid ontbrak om FC Almere te verrassen. Toen iedereen dacht dat de rust met 2-0 in zou gaan sloeg TOV toch nog toe, na een schot op de paal spatte de bal het veld weer in en was het Dave de Hoog die de rebound keurig in schoot 2-1.

Na de hervatting twee ploegen die er alles aan wilde doen om tot scoren te komen maar de wind was vaak de spelbreker waardoor veel ballen niet aan kwamen. TOV wist dat het de mindere ploeg was maar loerde sterk op de counter, Almere had dan ook geluk dat Erik Jos Kool het vizier niet op scherp had en Almere goed weg kwam. In de 60e minuut moest Almere met tien man verder nadat Kevin Vermeij volgens arbiter Westland een TOV-speler te hard onderuit haalde en rood trok. Met tien man zette de thuisclub nog eens flink aan en niet zonder succes,een vrije schop voor het neer leggen van een Almeerder leverde de derde goal op voor de thuisclub. Mike de Blieck scoorde met wat geluk uit een vrije trap 3-1. TOV wilde nog wel maar kreeg de kans niet en was het Koen Blommestijn die Almerein de 80e minuut nog op 4-1 zette. Bij deze stand bleef het en deden de Almeerders goede zaken voor de derde periode waar men nu stijf aan kop staat. Tevens bezet men nu de derde plek op de ranglijst wat ook recht geeft op na competitie.

FC Almere trainer Jamal Yahiaoui zag zijn team verdiend winnen,” Voor de rust hadden we veel kansen en hebben we ons niet beloond maar uiteindelijk kregen we wel loon naar werken en kan ik mijn ploeg alleen maar een compliment geven gezien we een groot gedeelte met een man minder moesten spelen, tegen Lopik moeten we de nacompetitie veilig stellen en daar gaan we voor”, aldus de coach van de Almeerse ploeg.

Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij SV Lopik.