Almere dames ruim langs WVHEDW. terug
zondag 12-05-2019

Overtuigende zege voor damesteam FC Almere.

FC Almere heeft op uitstekende wijze een comfortabele 0-8 zege geboekt op WVHEDW. Hierdoor stelde de ploeg van Lando Sandaal Bruma de derde plaats op de ranglijst veilig en kan straks aan de playoffs  mee gaan doen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de dames van FC Almere waren gekomen om de drie punten mee naar Almere te nemen. Direct vanaf het begin werd er druk gezet en was er al de eerste kans. In de  vijfde minuut viel de 0-1, een mooie aanval over rechts met een goede voorzet van Bobbi van Hameren die bij de tweede paal keurig werd afgerond door Esmeralda de Vlught. 0-1. Tien minuten later werd Bobbi van Hameren diep gestuurd door Sabine Dumas eerst genoemde rondde bekwaam af. 0-2. De 0-3 kwam na een prachtige diepe pass van Saskia Vermeulen op naam van Esmeralda de Vlught. Nog voor rust wist Sanne Bockweg bij een afgeslagen corner de bal vanuit de draai in een keer over de keeper te schieten en was de vierde treffer een feit. Hierna kreeg WV-HEDW nog twee kleine kansen maar deze werden door keepster Elisa Ekkelenkamp bekwaam onschadelijk gemaakt.
De tweede helft begon FC Almere wat slapjes maar na een kwartier wist Almere de 0-5 te scoren door Thashanya Suart. Direct hierna maakte Bobbi van Hameren na een mooie steekbal van Juanita Dollard de 0-6. In de  tachtigste minuut een hoge bal van links van Saskia Vermeulen waar de doelvrouw geen kijk op had en op de doellijn door Bobbi van Hameren werd ingekopt 0-7. Tot slot maakte ook Esmeralda de Vlught haar derde doelpunt na een mooie pass van Chameral Luitjes 0-8. Al met al een dik verdiende overwinning van Almere waarmee ook de derde plaats in de competitie werd veilig gesteld.
Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd tegen ‘ t Gooi.