Damesteam uit de Beker! terug
dinsdag 17-12-2019

Vrouwen FC Almere strijdend ten onder.

 

Op het voetbalonvriendelijk tijdstip van 16.45 moesten de dames van FC Almere in Amsterdam aantreden tegen WV-HEDW voor een bekerwedstrijd.

De tegenstander speelt een klasse hoger maar Almere ging met goede moed de strijd aan.
Vanaf het begin nam de tegenstander het initiatief wat in de tiende minuut een hoekschop op leverde, hieruit volgde een kopbal die schitterend werd gered door keepster Elisa Ekkelenkamp in de rebound die hierna ontstond een scrimmage en kon WV-HEDW gelukkig de 1-0 scoren. Hierna kwam Almere iets beter in de wedstrijd en dit resulteerde in wat kansen echter ontbrak de scherpte in de afwerking.
In de tweede helft ging het redelijk gelijk op en was er geen klasse verschil zichtbaar.
Tot de zestigste minuut een onschuldig lijkende aanval van WV-HEDW niet adequaat werd verdedigd en uit het niets de 2-0 betekende.
Hierna gooide Almere alle schroom van zich en probeerde de tegenstander onder druk te zetten. Dit lukte redelijk maar leverde nog geen grote kansen op. Tot de zesentachtigste minuut een afvallende bal door Eliane Wijkhuizen vanaf dertig meter snoeihard werd binnen geschoten. Nu ging Almere alles of niets spelen wat in de negentigste minuut bijna de gelijkmaker opleverde. Een schot van Esmeralda de Vlught werd half gekeerd door de keepster en Bobbi van Hameren kwam net te kort voor de rebound. De zwakleidende scheidsrechter vond het zo wel mooi en ondanks vijf wissels en een aantal blessurebehandelingen was de extra tijd maar dertig seconden.
Al met al een prima wedstrijd van de dames van Almere die niets onderdeden voor de hoger spelende tegenstander.
Nu de winterstop waarna de competitie op 25 januari weer van start gaat met een uitwedstrijd bij DOVO.
Bij deze wensen de speelsters en begeleiding van de FC Almere vrouwen iedereen fijne feestdagen toe.

Met dank aan Dick Bockweg.