Twee punten te weinig tegen Maarssen 1-1. terug
zondag 26-01-2020

In de zaterdag tweede klasse B was er de topper tussen VV Maarssen en FC Almere. Maarssen is de koploper en FC Almere volgde op vier punten. Ook SV Loosdrecht had het zelfde aantal punten als de koploper maar een minder goed doelsaldo. FC Almere kreeg dus de kans om dichterbij te komen maar bleef uiteindelijk op 1-1 steken en bleef het verschil vier punten. Loosdrecht won wel en pakt nu de alleen koppositie.

Het werd een alleraardigst duel in Maarssen met twee ploegen die voor de winst gingen. Na even aftasten nam FC Almere het initiatief en kreeg ook wat mogelijkheden na een goede actie van Mike de Blieck schoot  Nicky Baggelaar maar net naast het doel van Peter Veeneman. Maarssen dat twee belangrijke spelers miste kwam in de 12e minuut ook in kansrijke positie maar Miqel Ballo zag zijn inzet over het doel gaan. Fc Almere bleef toch wel het meeste balbezit houden en had in de 15e minuut een aardige kans maar Roger Onkenhout schoot naast. Maarssen moest wel het middenveld prijsgeven maar was wel gevaarlijk in de counter en was Sven van Vuuren in de 30e minuut in schietpositie maar Almere-doelman Gijs Roelofsen stopte de inzet.Even later leek de bal op de stip te gaan toen Maarssen een Almere-speler onderuithaalde maar de arbiter zag daar niets in. Nog voor de rust had FC Almere tweemaal moeten scoren maar dat gebeurde niet en kwam de rust met 0-0.

Na de hervatting een FC Almere dat nog meer druk uitoefende op Maarssen en kreeg dan ook een 100% kans maar Mike de Blieck kon de goed keepende Peter Veeneman niet passeren. In de 60e minuut kreeg Almere de kous op de kop toen invaller Jesse Witlox de thuisclub aan de leiding hielp 1-0.  Almere-Trainer Charles Loots wisselde Milan Looyer voor Rogier Arduin om meer druk via het middenveld te kunnen uitoefenen. Maarssen moest nog meer terug en kwamen er meer mogelijkheden voor de gasten. Ook toen Lesley Vlieger bij Almere in het veld kwam voor Zakaria Lamhamdi kwamen er nog meer kansen voor Almere. Nadat Maarssen via twee tegenstoten voor het Almere-doel faalde kreeg FC Almere in de 85e minuut toch de beloning en was het Mitchel Smit die na goed werk van Lesley Vlieger uiteindelijk het laatste tikje kon geven 1-1. In de slotfase waren er nog kansen over en weer maar de 1-1 bleef op het scorebord staan en kreeg FC Almere iets te weinig gezien de mogelijkheden die men kreeg. Doordat de ander koploper Loosdrecht wel won werd het verschil met deze ploeg zes punten.

FC Almere-trainer Charles Loots: “ Voor de rust hadden we de mogelijkheid om afstand te nemen, de tweede helft ging het op en neer maar na de 1-0 van Maarssen moest ik wat omzettingen doen en gelukkig met enig succes maar complimenten voor mijn ploeg die bleef strijden en uiteindelijk nog een punt afdwong”.