FC Almere
Media Inschrijf formulier Agenda Facebook logo
MediaInschrijf formulier Agenda
Voetbalzaken/Scheidsrechters/Opleidingen/BOS veldvoetbal

BOS veldvoetbal

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken om dat voor elkaar te krijgen, dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter veldvoetbal te worden. Wij zorgen tijdens de Basisopleiding scheidsrechter veld (BOS) voor een gedegen praktische opleiding, zodat je met voldoende ëbagage’ aan de slag kunt bij de A- en Bjunioren en senioren. Je kunt verenigings- of KNVB-scheidsrechter worden.

Tijdens de opleiding oefen je op het veld leiding te geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. Het gaat daarbij onder meer om de 17 voetbalspelregels, organisatie en administratie, kennis van voetballen en voetballers, leiding geven, blessurepreventie en de praktische toepassing van deze onderwerpen.


Organisatie
De opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten van 3 uur en een spelregeltoets. Daarnaast fluiten de deelnemers, als zij voor de KNVB wedstrijden gaan leiden, minimaal twee stagewedstrijden onder begeleiding van een (gekwalificeerde) Praktijkbegeleider Scheidsrechter. De opleiding wordt op avonden gegeven, in de regel op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding houden de deelnemers een logboek bij, die ze na afloop van de opleiding inleveren bij de docent.

De deelnemers die aan de voorwaarden voldoen, ontvangen het diploma Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het lagere seniorenvoetbal.

Studiebelasting

Cursusdeel
- Zeven bijeenkomsten 21 uur
- Zelfstudie en huiswerkopdrachten 8 uur

Ervaringsdeel
- Fluiten van min. twee stagewedstrijden 4 uur
- Assisteren van de scheidsrechter 2 uur

Proeve van bekwaamheid
- cursusmap 3 uur

Totaal 38 uur

Start
Zodra er achttien deelnemers zijn