FC Almere
Media Inschrijf formulier Agenda Facebook logo
MediaInschrijf formulier Agenda
Voetbalzaken/Voetbal TV

Voetbal TV

FC Almere start met Voetbal TV

VoetbalTV maakt met behulp van slimme camera’s volautomatisch videoregistraties van onze wedstrijden, zodat alle voetbalmomenten makkelijk zijn vast te leggen, terug te kijken, te analyseren en te delen. VoetbalTV is een initiatief van de KNVB en Talpa Network. VoetbalTV is bij ons geïnstalleerd op veld 1.

VoetbalTV App:
Vanaf dit seizoen is voor iedereen de VoetbalTV App te downloaden in de appstores van Android en iOS. Met deze app is het mogelijk om live wedstrijden te kijken van je favoriete teams. Maak highlights van je wedstrijd en deel deze op je eigen profiel. Of kijk je liever naar leuke items op het gebied van amateurvoetbal? Alles kan, waar je ook bent!

Om toegang te krijgen tot wedstrijden in de app kun je inloggen met je Voetbal.nl account! Ook als supporter is het mogelijk om een Voetbal.nl account aan te maken via www.voetbal.nl.

Download nu de VoetbalTV App in de appstores van Android en iOS.


Opnames:
De opname van elke wedstrijd start 1 minuut voor de officieel geplande starttijd. Vervolgens loopt de opname, afhankelijk van de beschikbare ruimte in het speelschema, tot maximaal 20 minuten na afloop van de geplande eindtijd door. Als de navolgende wedstrijd op het veld minder dan 20 minuten later start volgens het speelschema, dan wordt er ook minder uitloop opgenomen.

Afspelen:
De Video on Demand is direct na de live -wedstrijd beschikbaar binnen de VoetbalTV App. De wedstrijdbeelden zijn een dag later beschikbaar voor montage en analyse binnen VoetbalTV Analyse. De upload van de wedstrijdbeelden start om 20:00 uur. Hoelang de upload duurt, hangt af van de internetsnelheid op jouw club en het aantal opgenomen wedstrijden.

Meer informatie op de website van VoetbalTV.


Veel gestelde vragen:

Inleiding

VoetbalTV is hét videoplatform voor het amateurvoetbal, beschikbaar voor alle clubs, spelers en fans. VoetbalTV maakt met behulp van ‘slimme’ camera’s volautomatisch videoregistraties van vele tienduizenden wedstrijden in het amateurvoetbal, maar is vooral een sociaal platform. VoetbalTV is gericht op het amateurvoetbal vanaf 3de Divisie en lagere klassen bij de senioren. En alle jeugdteams vanaf 13 jaar. Op VoetbalTV kunnen spelers, coaches, scheidsrechters en fans hun mooie voetbalmomenten terugkijken, analyseren, verzamelen en delen met vrienden, familie, volgers en fans.

Hoe is VoetbalTV ontstaan?

VoetbalTV is ontstaan vanuit het inzicht dat video een centrale rol is gaan innemen in de breedtesport en dat er voor het voetbal, dé nationale amateursport van Nederland, geen eigen sociaal platform bestond. De KNVB en Talpa Network hebben deze kans aangegrepen om voetballers nog meer van het spel op en om het veld te laten genieten. Naast de sociale component is de tweede belangrijke pijler onder VoetbalTV het beschikbaar maken van professionele video-analyse voor het amateurvoetbal. We ontwikkelen hiervoor speciale software, die is toegesneden op de behoeften van trainers en coaches. We maken gebruik van de snelle innovaties en democratisering van techniek, die ‘profkansen’ biedt voor het amateurvoetbal. En waarmee VoetbalTV het hele voetbal vooruit kan brengen. Beide initiatiefnemers committeren zich om die vooruitgang in het voetbal maximaal te realiseren. En we geloven dat we de expertise en slagkracht hebben om dit waar te maken.

Wat betekent VoetbalTV voor verenigingen, voetballers en fans?

VoetbalTV stelt amateurverenigingen, amateurvoetballers en hun fans in staat hun eigen ideeën en dromen over hun toekomst te realiseren, hoe groot of klein ze ook zijn.

Voor de vereniging lonkt ontwikkeling. ‘Kunnen we met de professionele videoanalyse tools ons voetbal verbeteren? Blijven onze leden langer lid als ze iedere wedstrijd van zichzelf terug kunnen kijken? Wat zullen onze junioren het tof vinden om mooie acties en doelpunten met hun vrienden te delen! Wat kunnen we onze scheidsrechters leren door hun eigen wedstrijden terug te laten kijken? Gaan onze fans onze livestreams op elke plek ter wereld kunnen zien? En wat betekent dat voor de band met ons cluppie? Zetten we de uitwedstrijden van onze teams door de narrowcasting koppeling aan in onze eigen kantine? En wat doet dat voor onze kantineomzet? Groeit de waarde van onze reclameborden en shirtreclame door een groter publiek? En bieden de streams van VoetbalTV op onze clubkanalen nieuwe advertentieplekken voor onze sponsors? Wordt het voetbal op onze velden veiliger als er camera’s langs de velden hangen?’

VoetbalTV biedt een scala aan mogelijkheden. Niet alleen voor verenigingen. Ook voor de trainers, scheidsrechters, voetballers en fans. Jezelf terugkijken om beter te worden. De mooiste acties waar nog het hele jaar over gepraat wordt, in beeld terugzien en delen met je vrienden. Je eigen content uploaden. Je eigen voetbalhistorie bijhouden. Je eigen kleindochter live zien voetballen aan de andere kant van het land. VoetbalTV geeft je daarvoor de tools in handen.

Wat is de doelstelling van VoetbalTV?

Wat is mogelijk op VoetbalTV?

 Welke clubs deden mee met de pilot?

In deze fase werden de eerste basisfunctionaliteiten van VoetbalTV getest en is er intensief samengewerkt met de clubs om feedback op te halen voor het verdere proces. De reacties en de ervaringen van clubs en spelers waren positief.

Ben je als vereniging verplicht deel te nemen aan VoetbalTV?

Is VoetbalTV geen schending van de privacy voor voetballers?

Wat als clubs niet deel willen nemen?

Wat als teams niet willen worden uitgezonden op VoetbalTV?

Wat als individuele leden niet willen worden uitgezonden op VoetbalTV?

Welke rechten hebben deelnemers aan VoetbalTV?

Deelnemers aan VoetbalTV hebben de volgende rechten (die overigens ook zijn opgenomen in het privacy- een cookiebeleid van VoetbalTV):

Wordt spelers om toestemming gevraagd (middels tekenen privacy statement o.i.d.)?

Kan iemand bezwaar maken tegen de publicatie van beelden, als speler of toeschouwer?

Binnen VoetbalTV bestaat de zogenaamde notice and takedown procedure. Als iemand een klacht heeft en/of melding wil maken met betrekking tot bepaalde content van VoetbalTV, kan hij of zij daarvoor middels een speciaal formulier de klacht en/of melding indienen. Een dergelijke klacht en/of melding kan betrekking hebben op:

Kunnen voetballers die niet gefilmd willen worden straks nog wel voetballen bij de KNVB?

Kan iedereen alles zien op VoetbalTV?

Kunnen beelden van VoetbalTV gedeeld worden op de sociale media zoals YouTube of Instagram?

Is VoetbalTV ethisch verantwoord?

Worden oefenwedstrijden en wedstrijden in lokale competities ook opgenomen?

Worden jeugdwedstrijden ook gefilmd?

Worden wedstrijden op een half veld ook opgenomen?

Kunnen beelden van VoetbalTV gebruikt worden door de aanklager amateurvoetbal in een tuchtzaak?

Verwacht de KNVB dat met VoetbalTV het voetbal veiliger wordt?

Wie is eigenaar van de beelden?

Is VoetbalTV alleen geschikt voor de rijke clubs?

 Is de hardware eigendom van de club?

Hoeveel camera’s hangen er langs het veld?

Wie verdient er aan VoetbalTV?

Voorlopig wordt er door de KNVB en Talpa Network vooral geïnvesteerd in VoetbalTV. Dan hebben we het bijvoorbeeld over de ontwikkeling van de slimme camera’s en de software die het mogelijk maakt geautomatiseerd het spel te volgen. Maar ook de bouw van de app en de analysesoftware kost veel geld. Daarnaast betaalt VoetbalTV voor elke club die meedoet voor één veld de benodigde apparatuur, zoals camera’s, servers en switches.

Het idee is om dat geld op termijn terug te verdienen, door bijvoorbeeld commerciële partners en sponsors aan het platform te koppelen. Ook gaan we de ontwikkelde technologie gebruiken om VoetbalTV in andere landen (en mogelijk ook voor andere sporten) aan te bieden.

Voor de clubs hebben we ook mogelijkheden bedacht om geld te gaan verdienen met VoetbalTV. Denk aan de mogelijkheid om beelden op schermen in de kantine te laten zien (goed voor de baromzet) en mogelijkheden om sponsors van de clubs rond de beelden aandacht te geven.

 

 

Maken betaald voetbalorganisaties (BVO’s) ook gebruik van VoetbalTV?

 Werkt VoetbalTV matchfixing in de hand?